NNJC/PPC College of Commissioner Science


NNJC/PPC College of Commissioner Science
Date/Time
Registration Begins
12/1/2016
Last Day To Register
3/29/2017
Location
250 Beachwood Road
Parsippany, NJ 07054, US
Share this event
The last date for registration has passed.
Cost: $35 participants/$20 staff  (includes morning refreshments, lunch, and a patch)
 

The April 1, 2017 Northern New Jersey and Patriots’ Path Councils’ College of Commissioner Science is a full day of learning with opportunities to earn the recognition of a Bachelors, Masters, or Doctorate in Commissioner Science or basic training and a certificate in Roundtable Commissioning . You will be getting the most up‐to‐date information on ways to improve your service to your units. These informative classes are packed with material you can use on your next unit contact, and are presented by faculty who are highly experienced and trained, dedicated, and are enthusiastic about this year’s college. You can expect a great day packed with solid learning experiences plus friendship and fellowship.

 

The college’s objectives are to help commissioners expand their skills beyond those of Commissioner Basic Training and to expand the unit service philosophy.   The goal of this experience shall be to promote the increased effectiveness of the individual commissioner.

This ongoing training opportunity will benefit both new and experienced Commissioners. Any adult leader that is curious about the numerous resources available in the Scouting movement is invited to attend.

KEYNOTE SPEAKER: Dr. Ken King, Northeast Region Commissioner

SCHEDULE:

7:15 – 7:45      Registration

7:45 – 8:00      Welcome with Chancellor, Area 5, and Council Commissioners

8:00 – 8:55      Period 1 (55 min.)

8:55 – 9:50      Period 2 (55 min.)

9:50 – 10:05    Break I (15 min.)

10:05 – 11:00 Period 3 (55 min.)

11:00 – 11:55  Period 4 (55 min.)

11:55 – 12:55 Lunch and Keynote Speaker (60 min.)

12:55 – 1:50    Period 5 (55 min.)

1:50 – 2:45      Period 6 (55 min.)

2:45 – 3:00      Break II (10 min.)

3:00 – 3:55      Period 7 (55 min.)

4:00 – 4:30      Closing Ceremony and Graduation (30 min.)

UNIFORM:  Please wear your Field Uniform (some still call this the ‘Class A’ Uniform) in accordance with all official BSA uniforming requirements.

WHERE:       Brooklawn Middle School,

250 Beachwood Road, Parsippany, NJ  07054

Click here for directions

 

The Trading Post, with a whole host of commissioner resources, patches, and apparel will also be open!  Please bring your credit card, checkbook, or cash.

 

WE NEED FACULTY AND STAFF!

College Chancellor Chris Dufford invites you to be part of the 2017 NNJC/PPC College of Commissioner Science faculty or staff.  Please contact our College Dean, Dr. Geoff Zoeller, at geoffscouter@gmail.com or at 973-270-7436.

 

IMPORTANT LINKS:

Click here for the 2017 flyer

Click here for the 2017 Degree Requirements

Click here for the 2017 listing of courses and schedule

Click here for the full 2017 course catalog with descriptions of classes

Click here for the 2017 Doctor of Commissioner Science Degree Guidebook

Click here for a fillable Progress Record form

 

 
Contact E-mail

NNJC Program Partners:        
                        
                                


See something that needs to be updated? Email the Webmaster.